Curs Ortodonție Nivel I Curs Ortodonție Nivel I
Locatia cursului

Cluj-Napoca

Datele cursului

8, 9, 10 IULIE 2021

Locuri disponibile / Numar total locuri

6 / 24 locuri disponibile

Ce vei invata?

ZIUA 1
Creștere si dezvoltare
Cefalometrie                
Analiza CBCT

ZIUA 2
Noțiuni de baza de ocluzologie
Analiza modelelor
Elementele aparatelor ortodontice

ZIUA 3
Noțiuni de biomecanica ortodontica
Noțiuni elementare de IPR
Noțiuni elementare de debracketatare

Practica
Caracteristici curs

Pentru a vă oferi un gust al cursului și a vă ajuta în decizia de a vă înscrie, vă prezentăm mai jos 15 caracteristici ale cursului, care sunt tot atâtea motive pentru a-l alege.

1.      Un curs transformațional
Informația este prezentată structurat, oferindu-vă contextul să vă însușiți noțiunile de bază necesare dezvoltării unui algoritm de diagnostic și tratament în ortodonție.


2.      Informație verificată de lectori cu experiență
Informația pe care v-o veți însuși în cadrul celor 3 zile de curs este verificată de lectori și totodată beneficiați de feedback-ul lectorilor inclusiv la sesiunea de follow-up (care se va desfășura on-line).


3.      Noțiuni fundamentale care pot fi aplicate în orice tehnică veți alege
Pornim de la filozofia că, la început de drum, este primordial să beneficiați de informație clară, organizată și  fundamentată științific în așa fel încât să înțelegeți în profunzime procesul de analiză, diagnostic și planificare.


4.      Proces de învățare pas-cu-pas
Astfel vă veți putea construi propriul algoritm de gândire clinică și de decizie terapeutică, oferindu-vă libertatea și încrederea să aplicați conceptele fundamentale deprinse în orice tehnică veți alege, fără a fi îngrădit într-un sistem de braket-uri sau influențat de promovarea producătorilor.


5.      Noțiuni fundamentale de creștere și dezvoltare
Vom parcurge împreună – dintr-o perspectivă practică – noțiuni fundamentale de creștere și dezvoltare pentru a învăța și înțelege semnele caracteristice diferitelor tipare de creștere și veți câștiga o viziune mai bună asupra momentului oportun de inițiere a tratamentului.


6.      Noțiuni fundamentale de cefalometrie
Veți învăța noțiuni fundamentale de cefalometrie si veți înțelege interpretarea clinică a unei analize cefalometrice.


7.      Noțiuni fundamentale de CBCT
CBCT-ul este deja o unealtă extrem de utilă în activitatea unui ortodont, așa că veți învăța când și cum se indică și interpretează un CBCT.


8.      Noțiuni fundamentale de ocluzologie
Punem accent maxim pe funcționalitate și stabilitate și ne asigurăm că veți înțelege caracteristicile unei ocluzii funcționale și importanța diferențierii ocluziei morfologic ideale de cea funcțională.


9.      Analiza modelelor va fi dezbătută teoretic și practic
Veți învăța să executați și să interpretați în cadrul planificării tratamentului datele atent culese din analiza modelelor.


10.   Principii fundamentale de biomecanică
Pentru a avea un bun control în execuția planului de tratament, este esențial să înțelegeți principiile fundamentale de biomecanică, iar în cadrul cursului le vom dezbate atât teoretic cât și practic.


11.   Principii de colare
Veți învăța poziționarea corectă a bracket-urilor în situații tipice (prima etapă de finisare a unui caz este poziționarea corectă a bracket-urilor).


12.   Noțiuni despre tehnica IPR
Reducerea interproximală este și ea un instrument util în portofoliul unui ortodont. Tehnica corectă de IPR va fi dezbătută în detaliu (de la indicații la execuție și instrumentar necesar), ajutându-vă, astfel, să indicați și să executați în mod corect un IPR, evitând iatrogeniile frecvent întâlnite.


13.   Manopera de debracketare explicată în detaliu
Veți învăța manopera corectă de debracketare așa încât să evitați producerea iatrogeniilor precum distrugerea morfologiei primare a dinților pacienților.


14.   Exersarea și fixarea conceptelor învățate
Temele de casă pe care le vei primi îți oferă oportunitatea de a aplica, exersa și fixa conceptele învățate într-un mod controlat, sub îndrumarea lectorilor. În acest sens, fiecare cursant va trimite până la sesiunea de follow-up poze cu manopera executată conform protocolului învățat (debracketare, colare, IPR, biomecanică etc.)


15.   Posibilitatea de a accesa un program mai avansat, modular, Learning by Doing
După ce vei parcurge curricula acestui curs:
· vei fi deprins noțiunile fundamentale absolut necesare construirii unei expertize extinse si aprofundate in ortodontie
· vei avea instrumentele necesare înțelegerii, asimilării si aplicării ulterior pe pacienții tai a protocoalelor clinice complete de analiza, diagnostic si execuție din cadrul cursului modular Learning by Doing- Nivel 2.

Solicita mai multe detalii despre "Curs Ortodonție Nivel I"